شیشه سکوریت  بررسی انواع + قیمت

شیشه سکوریت

شیشه سکوریت که با نام شیشه میرال هم شناخته می­شوند به شیشه هایی گفته میشود که طی فرآیندی در کوره های المنتی یا کانوکشن با حرارت دادن 650 تا 700  درجه و سپس دمیدن هوای سرد به هر دو سطح شیشه (کوره ی کانوکشن) سریعا سرد شده که در این فرایند لایه های بیرونی آن سریع تر از لایه های داخلی خنک می­گردد که این امر موجب استحکام 5 تا 6 برابری شیشه ها می­شود و در صورت شکستن به تکه های بسیار ریز تبدیل می­شوند که خطر جانی ندارند.

تفاوت شیشه سکوریت با شیشه معمولی ( شیشه خام )

میزان مقاومت شیشه ها در برابر حرارت متفاوت است طوری که شیشه های معمولی (خام) میزان مقاومتشان در برابر حرارت، معادل 150 درجه سانتی گراد می­باشد اما شیشه سکوریت حرارتی معادل 400 درجه سانتی گراد را می­تواند بدون آسیب تحمل کند.

شیشه های سکوریت به نسبت شیشه های خام مقاومت بسیار بالاتری دارند (نزدیک به 6 برابر) به همین دلیل از شیشه سکوریت یا همان شیشه میرال در نما یا ویترین فروشگاه ها استفاده می­کنند.

تشخیص شیشه سکوریت از خام

شناسایی شیشه سکوریت (شیشه ایمنی) از شیشه خام به نظر آسان نیست و ممکن است نیاز به آزمایش‌های خاصی داشته باشد. اما تعدادی از روش‌های معمول برای تشخیص شیشه سکوریت از شیشه خام وجود دارد:

تست اصطکاک: اگر با انگشتان خود روی شیشه بکشید و احساس کنید که سطح شیشه لغزنده است و ایجاد اصطکاک می‌کند، این نشانه‌ای از استفاده از PVB در شیشه سکوریت می‌باشد.

مشاهده علائم تجاری: بسیاری از تولیدکنندگان شیشه سکوریت علائم تجاری و نمادهای خود را بر روی شیشه قرار می‌دهند. این نمادها و علائم معمولاً بر روی لبه یا سطح شیشه آورده می‌شوند و ممکن است به شما کمک کنند تا شیشه سکوریت را از شیشه خام تفکیک کنید.

شیشه سکوریت
شیشه خام و سکوریت

کاربرد شیشه ها با ضخامت های مختلف

شیشه سکوریت معمولاً با ضخامت‌های مختلف تولید می‌شود، از جمله:

  1. شیشه 4 میلی‌متر: شیشه‌های سکوریت با ضخامت 4 میلی‌متر اغلب برای مصارف خانگی و کاربردهای کم خطر مورد استفاده قرار می‌گیرند، مانند پنجره‌های قدیمی و رو میزی ها.
  2. شیشه 6 میلی‌متر: این ضخامت شیشه می‌تواند برای پنجره‌های ساختمان‌ها و همچنین برای برخی کاربردهای خاص مانند ویترین‌ها و سیستم کابین دوش حمام مورد استفاده باشد.
  3. شیشه 8 میلی‌متر: شیشه‌های سکوریت با ضخامت 8 میلی‌متر عمدتاً در برابر ضربات و تأثیرات خردکننده قوی مقاومت بیشتری دارند و برای مصارف ایمنی مثل پنجره‌ها و شیشه های بالکن تاشو استفاده می‌شوند.
  4. شیشه 10 میلی‌متر یا بیشتر: این نوع شیشه سکوریت به عنوان شیشه‌های سکوریت ضخیم شناخته می‌شوند و معمولاً برای فروشگاه ها، درب های شیشه ای، نرده شیشه ای و شیشه های لمینت با دو یا 3 لایه از شیشه سکوریت به عنوان شیشه های ضد گلوله برای طلا فروشی ها و صرافی ها مورد استفاده قرار میگیرند.
  • توجه داشته باشید که مقاومت شیشه سکوریت نه تنها به ضخامت بستگی دارد بلکه به ترکیب مواد و فرآیند تولید نیز مربوط می‌شود. برای کاربردهایی که نیاز به مقاومت بیشتری دارند، بهتر است از شیشه سکوریت لمینت به صورت دو شیشه با یک تلق میانی استفاده شود. انتخاب ضخامت و نوع شیشه سکوریت باید با توجه به نیازهای خاص هر پروژه و محیط مشخصی انجام شود.
  • هر یک از این انواع شیشه سکوریت برای نیازهای خاصی طراحی شده‌اند و ممکن است در موارد مختلف از آنها استفاده شود. انتخاب نوع مناسب شیشه سکوریت بستگی به نیازها و محیط مورد استفاده دارد.
پله و نرده شیشه ای

مراحل سکوریت سازی شیشه

تهیه شیشه خام: این مرحله با انتخاب شیشه مبدأ شروع می‌شود. شیشه معمولاً به صورت ورقه‌های بزرگ تهیه می‌شود.

اندازه گیری و برش: شیشه‌ها بعد از انتخاب به ابعاد مورد نظر برش داده می‌شوند و ابعاد نهایی و ضخامت شیشه اندازه‌گیری می‌شوند.

تمیز کردن شیشه: شیشه‌ها پس از برش به دقت تمیز می‌شوند تا از ذرات گرد و غبار و دیگر آلودگی‌ها پاک شوند.

لمینت سازی (Lamination): در این مرحله، دو یا چند ورقه شیشه مبدأ با لایه‌های میانی مخصوص مانند PVB (پلی‌وینیل بوتیرال) یا EVA (اتیل وینیل استات) ترکیب می‌شوند. این لایه‌ها معمولاً شفاف هستند و در میانه دو لایه شیشه قرار داده می‌شوند. این لایه‌ها از پخش شدن شیشه در صورت ضربه جلوگیری می‌کنند.

استفاده از فشار و حرارت: شیشه‌های لمینت یا تک لایه (سکوریت) تحت فشار و حرارت قرار می‌گیرند تا لایه‌های میانی به شیشه متصل شوند و به طور محکم چسبیده شوند. این فرآیند به نام “اوتوکلاو” یا “ساندویچ کردن” شناخته می‌شود.

تست و کنترل کیفیت: شیشه‌های تولید شده باید تحت آزمون‌های کیفیت قرار گیرند تا اطمینان حاصل شود که هیچ نقصی در آنها وجود ندارد.

بسته‌بندی و حمل و نقل: شیشه‌های سکوریت نهایی، بسته‌بندی می‌شوند و به مقصد حمل می‌شوند.

سکوریت سازی شیشه
شیشه سکوریت
کارخانه شیشه

کاربرد های شیشه سکوریت

  1. پنجره‌ها: از آنجا که شیشه سکوریت مقاومت بالایی در برابر ضربه‌ها دارد، برای پنجره‌ها و درهای امنیتی استفاده می‌شود. این نوع شیشه از ورود سارقان به داخل ساختمان جلوگیری می‌کند.
  2. درهای شیشه‌ای: درهای شیشه‌ای از شیشه سکوریت ساخته می‌شوند تا امنیت بیشتری فراهم کنند. این درها معمولاً در ورودی‌های اصلی ساختمان‌ها یا فروشگاه‌ها استفاده می‌شوند.
  3. پنل‌های حفاظتی: شیشه سکوریت در ساخت پنل‌های حفاظتی برای ایمنی در محیط‌های صنعتی، ایستگاه‌های قطار، فرودگاه‌ها و سایر مکان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  4. کابین‌های دوشی: در حمام‌ها و کابین‌های دوش، شیشه سکوریت به دلیل مقاومت به شکست و ایمنی در مقابل شکستن معمولی شیشه استفاده می‌شود.
  5. مبلمان شیشه‌ای: برای ساخت میزهای شیشه‌ای و دیگر قطعات مبلمان، شیشه سکوریت به عنوان یک گزینه زیبا و ایمن مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  6.  پروژه‌های معماری: در پروژه‌های معماری و طراحی داخلی، شیشه سکوریت به عنوان یک ماده ساختمانی برای پنجره‌ها، درها، پله‌ها و تیغه‌های ریزش استفاده می‌شود.
جان پناه شیشه ای 2
پارتیشن شیشه ای